Bunlardan bazılarını bu blog yazımızda bahsettik.
GNR Eğitim olarak İş İngilizcesi Eğitimlerimiz bulunmaktadır.
- Eğitimimizin amacı, katılımcılarımızın iş hayatlarında kendilerini iyi ifade edebilecekleri düzeyde yabancı dil konuşma yetisi kazanmalarını sağlamaktır.
- Katılımcıların görev aldıkları sektöre veya iş alanına yönelik özel bir eğitim içeriği oluşturulmaktadır. Bankacılık, finans, hukuk, enerji, bilişim, mühendislik, perakende ve mağazacılık alanlarında farklı bir terminoloji ile kuruma özel eğitim programı hazırlanmaktadır.
İngilizce Cümle Kalıpları
- Bir konuda beraber çalıştığınız kişi ile sorumlulukları paylaşmak gerekebilmektedir. Bazen karşı tarafa sorumluluk devredilir. Bazen de kişi kendisi sorumluluğu alır. Eğer karşı tarafa sorumluluk devredilecekse “The Ball is in your court.” eğer kendimiz sorumluluk alacaksak “Please Leave it to me” cümle kalıbı kullanılır.
- İş görüşmelerinde biri ile telefonda görüşürken telefonumuzu başka bir kişiye aktarmamız gerektiğinde "Hatta kalın" anlamına gelen "Please hang on" diyerek aktarabiliriz. "I’ll transfer you to the right department." diyerek karşı tarafı kendisini daha iyi bilgilendirebilecek birine aktardığınızı da belirtebilirsiniz. Aktaracağınız kişinin telefonu meşgul olduğunda "Can I put you through to voice mail?" diyerek karşı tarafa bilgilendirme yapmalıyız.
- Telefon görüşmelerimizde karşı tarafı duymadığımızda "Can you please repeat that" diyerek tekrarlamasını kibar bir dille rica etmiş oluruz. Bazen tekrar ettirirken bir kelimeyi bilmeyebiliriz. Ya da karşı tarafın telafuzundan dolayı anlamayabiliriz. Böyle durumlarda "Could you please spell that for me?" diyerek karşı tarafın dediklerini anlayamadığınızı belirtebilirsiniz.
- Çalışma arkadaşlarımızla olan iletişimlerimizde öneri almamız gerektiğinde günlük konuşma dilinde olan bir cümle kullanılmamaktadır. "Do You Have Some Advice For Me?" ile çalışma arkadaşlarınıza "Benim için bir önerin var mı" diyebilirsiniz veya yazabilirsiniz.
- Çalışma hayatında her şeyi belli bir zamanda yapmamız istenir. Mümkün olan en kısa sürede işin bitmesi beklenir. Mümkün olan en kısa sürede toplantı veya konu ile ilgili geri dönüş beklenir. "ASAP" olarak kısaltmasının da kullanıldığı "As Soon As Possible"
- Çalışma dünyasında verilen tekliflerin kısa bir süre için geçerli olduğunu "For A Limited Of Time" diyerek belirtebilirsiniz. Teklif alan taraf biz isek "Is there any flexibility on your end?" diyerek fiyatlarda esneklik payı olup olmadığını sorabiliriz.
- Şirketlerde toplantılar olmazsa olmazlardandır. Toplantı ayarlamamız gerekiyorsa "Arrenge a meeting" kalıbını kullanmamız gerekir. Toplantı gerçekleştiğinde toplantıyı bitirmeden önce katılımcılara bir şey söyleyip söylemeyeceklerini sormak bir nezaket kuralıdır. "Before we adjourn, does anyone have any final thouhhts or comments?" diyerek sorabiliriz. Bazen de başka bir şirkete toplantıya gidilir. Bazen de şirketimizde misafir ederiz. "Thank You Yor Your Hospitality" diyerek davet, toplantı veya misafirperverlik sonrasında karşı tarafa teşekkür edilir. Tabii öncesinde gelenlere geldiği veya toplantıya katıldığı için teşekkür etmek gerekir. "Thank you all for coming" diyerek teşekkür edilebilir.
- Hayatımızın her alanında mesajlaşmanın veya mailleşmenin önemi büyüktür. İş hayatında kibar bir dil kullanılmaktadır. Çalışma arkadaşlarımıza, müşterilerimize veya patronumuza durum bilgilendirmesi yaparken, rapor sunarken" For Your Information" bilginize demek gerekir. FYI kısaltmasını kullanabilirsiniz. Eğer toplantı veya sunumlarda görüş bildirmeniz gerekirse "Benim görüşüme göre, bana göre, benim bakış açıma göre" anlamına gelen "Form My Point Of Wiev" kullanabilirsiniz. Eğer toplantıyı veya sunumu özetlemek gerekirse "Sonuç olarak" anlamına gelen "Bottom Line" ile ifade edebilirsiniz.
- Toplantılara başlarken resmi bir dil ile başlanmaktadır. "Bugünkü konumuz" anlamına gelen "Today, we'll be discussing" cümlesiyle başlamalısınız. Konuşulacak birçok konu varsa "Bugün konuşmamız gereken çok konu var, başlayalım" anlamına gelen "We have a lot to cover today, so let’s get started." diyebiliriz. Konuşulması gereken birçok konudan gündemde ki ilk önemli olan konu ile başlamak istediğiniz "Gündemimizde olan ilk şey" anlamına gelen "Our first item on the agenda is …" demeliyiz. Toplantılarda açıklanan şeylerde anlamadığımız bir kısım veya konu olursa "Can you elaborate on that" diyerek karşı tarafa biraz daha açıklamasını rica edebilirsiniz. "Could you please clarify…?" cümlesi ile de rica edebilirsiniz. Bazen anlatılanı anlasak da daha detaylı bilgi sahibi olmak isteyebiliriz. "Would you mind elaborating on…?" diyerek detaylı anlatım isteyebilirsiniz.
- Şirket ile ilgili bir konuda planlama yaparken planlamayı uzun vadede yaptığımızı belirtmemiz gerekirse "In The Long Term"
GNR İŞ Eğitimi ile Kazandırılanlar
- Marka Yönetimi (Brand Management)
- Teklif hazırlama ve Sunum Teknikleri (Business Proposals - Presentation)
- Finansal Analizler (Financial Analysis)
- Kriz yönetimi (Crisis Management)
- Müşteri ilişkileri (Customer Relationship Management)
- İnsan Kaynakları (Human Resources)
- Satış ve Pazarlama (Sales & Marketing)
- Şirket organizasyonu, Yönetim Şemaları (Organizational charts)
- Şirket evlilikleri ve Şirket Satın Alımları (Company Mergers and Take Overs)
GNR Eğitim