GNR İle İngilizce Konuşabilenler Arasına Katılmak Çok Kolay

İngilizce biliyorum ama konuşamıyorum demek konuşma pratiği etkili ve doğru bir şekilde yapılmadığının göstergesidir. Öğrenme yönteminin aktif değil pasif bir yöntem olduğunun göstergesidir.

GNR İle İngilizce Konuşabilenler Arasına Katılmak Çok Kolay.

5 yaşına gelen bir çocuğun ailesine 3 kelime ile cümle kullanamamasına şaşırırız değil mi? İngilizce birçok gramer kurallarını bilmesine rağmen konuşulamamasına şaşırmalıyız. Çünkü çevremizde bizim kadar kelime ve kural bilgisi olmadan söylemek istediği cümleleri kurabilen çok insan var… Tam kurallara uygun söylemeyebilirler ama herkes anlar.

İngilizce Bilgisine Rağmen Konuşulamamasının En Önemli Sebepleri

  • Yabancı dilimizi geliştirirken çalışma kitaplarında veya internetteki çalışma kaynaklarındaki konu listesine bağlı kalarak çalışmak. İyice öğrenip geçmek. Ama hiç kendimize bile söylemeden yeni konuya geçmek…
  • Çalışırken pratik yapacak arkadaşımız olmayabilir. Eğitmenimizle fazla konuşamamış olabiliriz. Gramer konuları belli bir sıra ile çalışılarak sonradan konuşma pratiği o an yapılmış olabilir. Yani pratik hep o an defterimizdeki cümleleri tekrarlamakla olmuşsa bildiklerimizi konuşamayız.
  • Diyelim yol tarifi çalıştık. Yol tarifini aktif yapmazsak öğrenemeyiz. O öğrendiklerimizi yanımıza alacağız ve yolda sanki birine tarif eder gibi söyleyeceğiz. Sokağa çıkıp yapmak istemiyorsak evin içinde odalar arasında yapmalıyız. Hafızaya almak için aktif konuşarak pratik yapmak şart… Etkili tekrar yapmak şart… Etkili tekrar ile öğrenme yöntemi sadece yabancı dil için olan bir öğrenme yöntemi değil. Bizler ilk ayakkabı bağımızı defalarca bağlayarak öğrenen etkili tekrar yaparak sonradan otomatik yapmaya başlayabilen bir canlı organizmayız.
  • Kelimeleri liste liste çalışmak. Hayvan isimlerini bir kağıda yazıp çalışmak. Meslekleri, sıfatları kelime grupları olarak yazıp çalışmak.

Çocuklar kendi ana dillerini ilk günden itibaren kelime kelime söyleyerek öğrenmeye başlarlar. Yavaş yavaş cümlelere geçerler. Bir yetişkinin de bir çocuk gibi kelime kelime değil de en basit cümleleri söyleyerek çalışması önemlidir. Her yeni bir kural için mutlaka özne, yüklem ve bir kelime olacak şekilde cümleleri söyleyerek çalışmalıyız. Etkili tekrar yapmalıyız.

Çalışma kitaplarında olan cümleleri birkaç kez kendimize kendi sesimizle tekrarlamadan yeni konuya geçilmemelidir. En başta bizim beynimize yeni bir yabancı dil öğrenmeye başladığımızı ikna etmemiz lazım. İkna etmek için de kişisel gelişim sözlerini kullanmana gerek yok:) Sadece düzenli olarak örnek cümlelerin hepsini ayrı ayrı en az 5 kez kendi sesinle tekrarlayarak söylemeye başladığında beynin ikna olmaya başlayacaktır.

Eğer ilk günden İngilizceyi konuşarak öğrenmezsek işimiz zor… İlk günden öğrenme niyetimizin sadece konuşarak öğrenmek olmalı. Güne ait tüm çalıştıklarımızı sanki gerçekten yıllardır o cümleleri sık sık söylüyormuşuz gibi söylemeden bırakmamalıyız.

Türkçe ilgi alanımızda olan konu ile ilgili yeni şeyler okuyup öğrenebiliriz. Ama Türkçe'de de olsa ilk defa birine anlatırken zorlanırız. Sözlü sınavları da kimse bu yüzden sevmez. Bir bilgi birine ilk defa anlatırken Türkçe bile anlatılsa akıcı olmaz… Bu yüzden özellikle sunum yapan kişiler işleri ile ilgili konuya fazlasıyla hakim olmalarına rağmen ayna karşısında çalışırlar.

GNR Eğitim olarak ister İngilizce ister başka bir yabancı dil olsun tüm eğitimlerimizde ilk günden itibaren katılımcılarımızın konuşarak geliştirebileceği patenti sadece bize ait olan bir metot ile öğretmekteyiz.

  • İlk dersin 1.dakikasından itibaren İngilizce konuşmaya başlarsın…
  • Gramer kurallarını konuşurken öğrenirsin… Tıpkı 2 yaşındaki bir çocuğun ana dilini öğrenme süreci gibi.
  • Sen hep konuşarak cümle kalıplarını aynı kelimelerle kurduğunu sanırken birçok yeni kelime öğrenirsin. Çünkü kelime bilgisi düzenli olarak desteklenir.
  • Etkili tekrar, taklit ve şartlandırma yoluyla öğrenirsin. 2 yaşındaki çocuk da böyle öğreniyor.
  • Davranışçılık Ekolü’nden etkilenmiş olan metodumuzda Doğal Çoklu Tekrar Yöntemi ile sıfırdan başlasan da ilk 3 ay içerisinde İngilizce konuşanlar arasına katılırsın… Davranışçı Öğrenme Ekolü’ne göre uyarıcı ve tepki arasında kurulan bağ sonucu öğrenme gerçekleştirilir. 
  • Türkçe günlük konuşmalarını İngilizce konuşabilmene öncelik verdiğimizi fark etmemen mümkün değil…
  • Doğal Çoklu Tekrar Yöntemi ile sistemli bir şekilde konuşarak geliştirirsin…
  • İlk günden itibaren eğitimcimiz gibi kendi cümlelerini söyleyenlerden olursun. İster bireysel dersler olsun ister grup dersleri olsun…
  • Ben İngilizce gramerim çok iyi ama bildiğim kurallarla cümle kurmayı beceremiyorum. Kelimeleri hatırlayamıyorum, heyecanlanıyorum demezsin.
  • İlk günden öğrendiğini kalıcı olarak öğrenirsin. Çünkü yabancı dil konuşarak öğrenilir.
  • Etkinliklerinde, sunumlarında, mülakatlarında konuşmaya başlamak için de yıllarca İngilizce öğrenmen gerekmez…
  • İstanbul'da yaşamana gerek yok… Uzaktan bağlanabil yeterli…

GNR Eğitim olarak ücretsiz deneme dersimiz bulunmaktadır. İngilizceyi dizilerde, filmlerde ve sosyal medyada bir şekilde duyuyoruz. Hiç bilmesek de kulağımız aşina…

GNR Eğitim olarak kulağının hiç aşina olmadığı Rusça diliyle ücretsiz deneme dersini gerçekleştiriyoruz.

Neden mi?

Çünkü bu ücretsiz dersin ilk saniyesinden itibaren de Rusça konuşmaya başlayabiliyorsun… Biz sadece İngilizceyi değil her yabancı dili kendi metodumuzla ilk dakikadan itibaren konuşarak öğretiyoruz. Kalıcı olarak öğrettiklerimizi hafızana yerleştiriyoruz…

Hayatta ertelemeyenler başarılı… Hemen bizimle iletişime geçip ücretsiz deneme dersimizden faydalan… En yakın zaman da İngilizceyi konuşanlar arasına katıl…

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı