İngilizceyi Önce Evde Çalışıp Sonra mı İngilizce Kursuna Gitmeliyim

İngilizce öğrenmeye sıfırdan başlarken en önemli hedef konuşarak öğrenmek olmalıdır. Çocukların anadillerini konuşarak öğrenmeye başladığı unutulmamalıdır. En basit cümleler yolun başında sıkı tekrarla sesli söylenmelidir. En basit cümlelerin tekrarı bile konuşma alışkanlığını başlatmanın ilk adımıdır.

İngilizceyi Önce Evde Çalışıp Sonra mı İngilizce Kursuna Gitmeliyim.

İngilizce öğrenmeye başlayanlar iki şekilde öğrenmeye başlamaktadırlar. Ya bir kursla öğrenmeye başlarlar ya da evde biraz gramer konularını çalışarak sonradan bir kursa gitmeyi düşünürler. Ne kadar öğrenmiş olursak olalım öğrendiklerimizi konuşarak belli edebiliriz. İster evde çalışmaya başlayalım ister bir İngilizce kursla başlayalım konuşma becerimizin ilk günlerden itibaren gelişmesine öncelik tanımalıyız. Yabancı dil eğitimlerinde uzun yıllar çağın gerektirdiklerinden önce gramer bilgisine öncelik verilerek eğitimler olurdu. Öncelik gramer bilgisi olunca sırasıyla okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerileri gelişirdi. Konuşma ve dinleme becerisi neredeyse gelişmezdi. Çağımızda dünyanın her yerinde internet olduğundan beri eğitimlerin yöntemleri değişti. Artık dünyanın çoğu yerinde yabancı dil eğitimlerinde konuşma becerisinin gelişmesine öncelik verilmektedir.

Teknolojik gelişmelerle internet çağında olduğumuzu konuşurken yavaş yavaş metaverse denilen sanal alemi konuşmaya da başladık. Çok yakın bir geçmişe kadar iş, eğitim ve sosyal hayat için İngilizce öğrenmek istenirdi. Şimdilerde İngilizceyi öğrenme sebepleri arasına metaverse dünyasına katılmakta eklenmeye başladı. Her nesil kendi jenerasyonuna uymak ister. Sanal bir fiziksel ortam olan Metaverse dünyasına gençler çok ilgi duyuyor. Bu dünyada olmak için sadece okuma becerisi yeterli olmadığından aktif olarak İngilizce konuşma becerisini artırmak isteyen gençlerin sayısı artmaya başladı.

İngilizceyi öğrenmek için ilk başta kendimize motive edici çalışma yöntemini oturtmalıyız. Aynı anda birçok kişiden tavsiye almak kendimize bir çalışma yöntemi oluşturmamıza engel olabilmektedir. Öncelikle İngilizce öğrenmek için nasıl bir yol izlememiz ile ilgili tavsiyelerimizi kesinlikle son yıllarda öğrenmiş ve konuşma becerisini geliştirmiş kimselerden almamız gerektiğini unutmamalıyız. Her çağın farklı popüler eğitim yöntemleri bulunmaktadır. Eğitim ve öğretim üzerine her yıl sayısız akademik araştırma yapılmaktadır. Yeni yöntemler, yeni teknikler ve yeni kaynaklar çıkmaktadır. Bu yüzden tavsiyelerimizi son yıllarda öğrenen kişilerden almalıyız. Çünkü ülkemizde uzun yıllar gramer bilgisine öncelik verilerek eğitimler gerçekleştirildi. Gramer bilgisine öncelik verilen eğitimler şu an klasik yabancı dil eğitimi olarak tanımlanmaktadır. Günümüzün popüler öğrenme yöntemleri arasında gramer bilgisinin öğrenilmesine öncelik verilmemektedir. Hedef konuşma becerisinin gelişmesine yönelik eğitimlerdir.

Evinden kendi imkanları ile İngilizce çalışmaya başlanıldığında ister istemez gramer konularından başlanmaktadır. Gramer konuları çalışılan kaynaklardan konu olarak ilerlenerek çalışılmaktadır. Konu ile ilgili egzersizler yapılıp konu anlaşılmışsa diğer konuya geçilir. Bu arada kelime listesi oluşturulur. Kelimeler öğrenilir. Böyle öğrenme akademik anlamda pasif öğrenme olarak tanımlanmaktadır. Pasif öğrenilen bilgiler aktifleştirilmediği takdirde unutulma ihtimali yüksek görülmektedir. Gramer konuları ile konu konu çalışılırken aslında çok sık basit cümleler üşenmeden öğrenilse de tekrar yapılmalıdır. Basit cümleleri öğrensek de kendi sesimizle en az 5 kez tekrar etmemiz gerekir. Çünkü beynimizin bir öğrenme sistemi vardır. Beynimiz kendi sesimizle duyduğu bilgileri daha kolay hafızaya almaktadır. Öğrendiğimiz kelimelerle ilgili en az 5 cümle kurmalıyız. Beyin biz sesli söylerken İngilizce cümle yapısının matematiğini kodlamaya başlamaktadır. İlk öğrenilmeye başladığında beynimizin hafızaya alması için etkili tekrar yapmamız şarttır.

Her insan kısa sürede yeni bilgiler öğrenip daha çok konuşabileceğini düşünür. Bu teknik olarak doğrudur. Ama yeni bilgileri aktif olarak kullanarak geliştirildiğinde tüm bilgilerimizi birleştirerek konuşmamızda kullanabiliriz. İngilizce öğrenmenin düzenli geliştirilmesinde iki şey çok önemlidir. Biri motivasyonun yüksek olması diğeri ise çalışma yöntemindeki istikrardır. Düzenli çalışıp sürekli çalışma yönteminin değiştirilmesi öğrenmeyi yavaşlatmaktadır. Öğrenmek için dizi izlenebilir, müzik dinlenebilir, kitap okunabilir, çeviri çalışabilir, gramer konuları çalışabilir. Özellikle çok eski zamanlarda geliştirmiş kişiler bol bol film izlemek gerektiğini söylerler. Çocuklar 4-7 yaş arasında sürekli televizyon izlerler. Cümleleri bir bütün olarak kuramazlar. Saatlerce dizi seyredilmesi konuşulabileceğinin anlamına gelmemektedir. Bir şeyleri sürekli izlemek dinleme becerisini açısından önemlidir. Çok faydalıdır. Ama dinlediğimizi anlamak bizim de o cümleleri aynen konuşabileceğimiz anlamına gelmemektedir. Dinlediklerimizi anladıklarımızı bizim anlatabileceğimizi garantilememektedir. Zaten anlayıp konuşamayan çok insan vardır. İlk günden basit cümlelerin de kendi sesimizle tekrarlamamızın önemi burada devreye gitmektedir. Üşenmeden bir çocuk gibi konuşmaya çabalamak gerekir. Basit cümlelerle konuşabiliyorum daha yolun başındayım dememek lazım. Motivasyon kırıcı bir cümledir. Etkili olarak basit cümlelerin tekrarının kısa bir sürede uzun cümleleri kurabileceğimizin garantisi olarak bakılmalıdır. Bu motivasyonu hiç kaybetmemek gereklidir.

İngilizce öğrenmeye başlandığında düzenli çalışmak ve kendimize bir çalışma standardı oluşturmak çok önemlidir. Bunun için aslında en etkili yöntem ilk olarak gramer kurallarını öğretmeden sadece konuşarak basit cümleleri kurabilme yeteneği kazandırmaya çalışan İngilizce kurslarıdır. Yolun başında konuşarak nasıl geliştirilebileceğinin deneyimlenmesi kendimize konuşarak çalışma tekniği kazandırmak için çok önemlidir. Çoğu kişi önce biraz evde çalış sonra İngilizce kursuna git dediyse bu bilgileri unutmalısın. İlk günden itibaren İngilizceyi konuşarak geliştirmek inanılmaz faydalı bir motivasyondur. Çünkü öğrenmiş olan kişiler ilk başlarda konuşmak zordur diye bir duvar önümüze koyarlar. Yeni yabancı dil öğretme teknikleri ile artık zor değil. Yeni eğitim sistemleri bu duvarı kırmıştır.

Sıfırdan öğrenmeye başlayanlar için GNR Eğitim olarak hedefimiz ilk günden 500 İngilizce basit cümle kurulmasını sağlamaktır. Gramer kurallarını anlatmadan temel cümleleri kişilerin kurulması sağlatılır. Katılımcılara Türkçe düşündüğünü İngilizceye çevirme imkanı verilmeden ilk günden direkt İngilizce cümle yapısı düşündürtülerek konuşma başlatılır. İlk 40 dakikada “İngilizce konuşmak ne kolaymış” cümlesini katılımcılarımıza dedirtmekteyiz. Bu da çok önemli bir motivasyon olmaktadır. Özel bir eğitim metodumuz bulunmaktadır. GNR Metodu ile etkili tekrar yöntemi ile konuşma becerisi geliştirilir. İlk eğitime bizle başlayıp kendine çalışma tekniği kazandırıp evde çalışırken doğru bir çalışma sistemini oturtan katılımcılarımızın sayısı çoktur. Çünkü ilk günden İngilizce konuşarak nasıl öğrenileceğini deneyimlemiş olurlar. Eğitimde kelimelerin de nasıl kolayca öğrendiklerini deneyimlemiş olurlar. GNR Eğitim olarak kişilere ilk 3 ayda “İngilizce konuşabiliyorum” dedirtmek bizim hedefimizdir. Metodumuzun sonucudur.

GNR Eğitimde ilk öğrenmeye başlayanlar daha sonra evde kendi kendine yabancı dillerini geliştirebilmektedirler. Kendi kendilerine geliştirirken bazı konuları not alıp, dönemsel konuşma pratiği dersleri almaktadırlar. Kendilerini yavaş geliştirdikleri konularda özel konuşma pratiği dersleri alırlar. Böylece ileri İngilizce konularını da konuşarak öğrenmiş olmaktadırlar. Eğitimler bireysel ve grup dersleri şeklinde olmaktadır. İster grupla olsun ister bireysel olsun online eğitimler sayesinde konularını biriktirip konuşma pratiği derslerimizden faydalananların sayısı çok fazladır.

Önce konuşma alışkanlığı kazanmak için kursla başlayıp sonra evden kendi kendine çalışmak çok daha etkili bir yöntemdir. Günümüzün en iyi seçeneğidir. Eskiden konuşma becerisine yönelik eğitimler olmadığından evde biraz gramer konuları çalışıp sonradan kursa gitmek faydalı ve ekonomik olabiliyordu. Ama günümüzde ilk günden konuşarak öğrenmeye başlamak hem motivasyonu yüksek tutuyor hem daha hızlı öğrenmeyi sağlıyor hem kişilere evde konuşmayı geliştirmeye yönelik teknik kazandırıyor hem de kısa sürede daha fazla şey öğrenmeyi sağlıyor.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipinizi Keşfedin

Sizin için en uygun öğrenme stratejileri neler?

Daha etkili ve hızlı öğrenmek için hangi yöntemler size uygun?

Quizi yaparak öğrenme stilinizi keşfedin ve size özel GNR eğitim çözümlerini deneyimlemek için bir demo talep edin!

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
Demo ya da Görüşme
Talep Edin
WhatsApp Hattı